Gorgonzola cucchiaio Tosi DOP

19-06-2025

El Gorgonzola és un formatge viu, va evolucionant  i necessita respirar , per això s’utilitza fusta en el procés d’afinament. El resultat de tot el procés és un formatge cremós, d’olor dolça i saborós en boca. La curació del Gorgonzola  és de 85-90 dies, en el Cucchiaio el temps de curació és més llarg i el procés de salaó més acurat, així el Gorgonzola Dolce Tosi es converteixi en  Gorgonzola a Cucchiaio  ( A cullera) d’extraordinària cremositat.

Aquest formatge es pot gaudir com a untable, i també és un ingredient perfecte per a pizzes, amaniments d'amanides i salses de pasta

Formatge blau extremadament suau, cremós i ben equilibrat. La seva pasta vellutada desprèn el sabor inconfusible de la nata fresca, i té un exquisit regust de formatge blau.

cucchiaio.jpg
tosi.jpg

Caseificio Tosi , empresa fundada els anys 60 a la zona del Llac Maggiore, actualment estan situats a Gattico (Novara), a la zona tradicional de producció del formatge Gorgonzola. És un dels fabricants més petits del Consorci però els  sistemes de producció, tot i que millorats, continuen seguint la tradició. La llet que s’utilitza es recull a la zona del llac d’ Orta i el llac Maggiore. 

Noticies relacionades

musclosortiz.jpg
19-06-2025

Musclos Rias de Arosa

Musclos seleccionats de la Ría de Arosa i elaborats a Pobra do Caramiñal de forma totalment artesanal, fregits en oli d’oliva i envasats en l’escabetx tradicional.
reperso.jpg
19-06-2025

Novetat: Risotto Reperso

Originari del Piemont a Itàlia, gamma de risottos elaborats amb la varietat d’arròs Reperso, de grans d’arròs més grossos. Cremositat natural, no requereix l’afegit de formatge ni mantega. Temps de cocció : 18/20 minuts
terceras.jpg
19-06-2025

Formatge manxego curat de llet crua Las Terceras

Formatge manxec curat artesà DO elaborat amb llet crua d'ovella manxega. Maduració de 6 a 8 mesos. Elaborat per Las Terceras, formatgeria ubicada a Torre de Juan Abad a la província de Ciudad Real.