Pont l'Évêque DOP Isigny St.Mère

14-03-2024

Pont l'Évêque AOP és un formatge tendre de llet de vaca que, des de la utilització de motlles de fusta al segle XVIII, té forma quadrada. La seva escorça blanquinosa a vermellosa conté una pasta suau, de color ivori a groc palla. És un formatge amb subtils aromes làctics, vegetals i de vegades lleugerament fumats o d'avellana. Té sabors refinats i suaus a nata i estable s'elabora a partir de llet recollida en un radi de 50 km en granges seleccionades i després refinada als cellers de Normandia. Pot anar acompanyat d'una simple llesca de pa de camp, unes figues seques, fos al forn o gratinat. 

Formatge DOP de pasta tova elaborat a la zona de Normandia amb llet pasteuritzada de vaca. El seu sabor és subtil i refinat amb gust d'avellana i tocs afruitats. Acompanyar amb simple llesca de pa, unes figues seques, o fos al forn o gratinat.

pontleveque.jpg
pontpeça.jpg
capsapont.jpg
pontrecepta.jpg

Pont l'Évêque, per tant, prové d'una tradició pastural i làctia molt antiga i requereix un saber fer antic i preciós que la Cooperativa Isigny sap oferir des del 1972. L'any 1996 va obtenir la preciosa Denominació d'Origen Protegida o DOP, que garanteix l'origen de la llet, la forma d'alimentar i criar les vaques, així com saber fer preservat i elaborar localment aquest formatge.

Noticies relacionades

sardinesherpac1.jpg
14-03-2024

Sardines fumades Herpac

Elaborades a mà, es seleccionen els lloms més grans, es preparen amb sal fumada i oli de gira-sol, el seu sabor és intens i la textura sucosa.
camembertgillot.jpg
14-03-2024

Camembert DOP afinat Gillot

Formatge DOP elaborat a Normandia de llet crua de vaca ,afinat en cova per mestres formatgers i modelat a mà amb cullerot
cebajuliana.jpg
14-03-2024

Ceba juliana confitada Cuick

Ceba de Figueras i oli d’oliva verge extra tallada en juliana, està recomanada per hamburgueses, truites de patates, entrepans calents, saltejats i guarnicions, fajitas, woks...