Formatge extremeny de llet crua d’ovella, i quall vegetal que s’obté de la “Cynara Cardunculus” planta que creix lliurement a la pròpia finca. Maduració de mínim 60 dies, premsat a mà, elaboració artesana a la manera tradicional. Sabor és suau, ben definit i persistent al paladar, textura molt cremosa, gairebé líquida,que es fon deliciosament al paladar.
Es pren amb cullera, obrint la tapa superior del formatge i deixant a temperatura ambient i untant-lo en pa torrat sol o amb mel. També ofereix múltiples aplicacions a l'àmbit culinari.
Finca Pascualete és una empresa de caràcter familiar els orígens de la qual es remunten al segle XIII. Ubicada a la devesa extremenya, la finca compta amb una riquesa i diversitat de boscos i herbes que proporcionen al bestiar oví una alimentació 100% natural. A dia d'avui i seguint un maneig tradicional de la cabana ramadera compten amb més de 2.000 caps de bestiar dels quals diàriament s’obté la llet per elaborar els formatges. L'alimentació de les ovelles està formada pels cereals i els farratges que es cullen a la mateixa finca. El resultat son Formatges de granja pròpia, tots els elements i el procés de producció es dins de la mateixa finca.
Els ramats pasturen al costat de la formatgeria gaudint d'un paisatge sense comparació poblat de boscos d'alzines, sureres i multitud d'espècies herbàcies, com la jara, el ginebre, la farigola, la tendra fulla de bardissa o el romaní, que proporcionen al bestiar oví una alimentació 100% natural. . A la formatgeria es munyen les ovelles utilitzant moderns sistemes de manipulació garantint la màxima qualitat del producte. Durant la major part de la vida, les ovelles s'alimenten de la gran varietat d'espècies herbàcies que creixen a la devesa, completant-se després la seva engreix a base de pinsos ecològics. L'alimentació que proporciona la devesa juntament amb la puresa de les aigües que confronten amb la finca, un microclima privilegiat i la selecció de les millors productores, contribueixen a la obtenció de la millor llet pura d'ovella amb què elaborem els nostres formatges. A dia d'avui i seguint un maneig tradicional de la nostra cabana ramadera comptem amb més de 2.000 caps de bestiar dels quals diàriament obtenim la llet per elaborar els nostres formatges. A fi d'aconseguir un producte d’ excel·lència, controlem rigorosament cada pas en el procés d'elaboració dels nostres formatges. Gràcies a l'esforç d’un equip jove, dinàmic i expert, la llet fresca del nostre ramat es transforma magníficament a cadascun dels nostres diferents i exquisits formatges. Tractem de capturar el sabor del paisatge extremeny i les seves tradicions formatgeres per aconseguir un producte únic, de màxima qualitat i capaç de sorprendre i satisfer els paladars més exigents de tot el món.