NOVETAT : Formatge Payoyo semicurat La Covacha

12-06-2025

Durant les primeres setmanes de maduració, els formatges desenvolupen una capa característica de floridura, que exerceix un paper fonamental en el desenvolupament de les aromes i textura del formatge. Un cop assolit el punt òptim de maduració, els formatges són acuradament fregats per eliminar la floridura i permetre que l'escorça s'assequi lleugerament, aconseguint així la seva presentació definitiva.

El formatge semicurat d'1 a 3 mesos de maduració té un sabor intens però equilibrat, amb una combinació de matisos làctics i lleugerament àcids a l'inici, seguit de notes suaus a nous fresques. La seva textura és humida i lleugerament trencadissa, cosa que el diferencia d'altres formatges de la zona. La seva escorça és natural i comestible, aportant un toc distintiu a la personalitat.

Per gaudir plenament del formatge de la Serra de Cadis de La Covacha, és essencial combinar-lo amb begudes i acompanyaments que en realcin el sabor excepcional.

Algunes de les millors opcions serien:

Vins blancs secs i afruitats com Albariño, Verdejo, Godello i Sauvignon Blanc, que complementen perfectament les notes làctiques del formatge

Camamilla o Fi de Jerez, ideals per ressaltar les notes salines i làctiques del formatge

Cava Brut Nature, la bombolla i l'acidesa del qual equilibren la textura untuosa del formatge

Sidra natural, que aporta frescor i ressalta el seu perfil herbaci.

I com a maridatge estrella, proposem una combinació inigualable, el formatge semicurat acompanyat de Camamilla de Sanlúcar, ametlles torrades i mel de romaní. Aquesta barreja és perfecta per ressaltar la untuositat i els matisos aromàtics del formatge, creant una experiència sensorial única.

Formatge de llet pasteuritzada de cabra Payoya de la serra de Cadiz. Elaboració totalment artesanal provïnent de llet de les cabres que pasturen al voltant de la finca , amb recollida diaria.

payoyo.jpg
piezaqueso.jpg
cabras.jpg
quesos.jpg

Formatges La Covacha ubicats al cor de la Serra de Cadis, des dels seus inicis el 2015 ha mantingut un compromís indestructible en l'elaboració artesanal del formatge, utilitzant tècniques tradicionals que preserven els autèntics sabors de la Serra de Cadis. La llet utilitzada prové de cabres, que pasturen en un radi de 20 km al voltant de la formatgeria situada a un entorn natural a més de 700 mts d'altitud.

Actualment transformen diàriament entre 1500 i 2000 litres de llet en formatges de diferents maduracions, destaca el formatge semicurat de cabra Payoya, una joia gastronòmica la textura i sabor de la qual reflecteixen la riquesa de l'entorn on es produeix.

Noticies relacionades

aceto.jpg
12-06-2025

Aceto balsàmic 3 medalles Giuseppe Giusti

Aceto d´alta densitat, agradable i afruitat, amb sabor dolç i ben equilibrat. Amb 12 anys d’envelliment , criança amb l'addició de vinagre balsàmic ja envellit extret de de bótes centenàries. L’aceto Giusti és IGP , amb mínim 80% de vinagre i 20% de most de raïm cuit.
salmosobre.jpg
12-06-2025

Salmó supreme d’ Ahumados Dominguez

Pràctic sobre amb 100gr d’exquisites llenques tallades fines de salmó fumat. Producte molt saludable i adient per aquells que sempre busquen el més exclusiu de l'alta gastronomia. No et pot faltar per aquesta Revetlla!
virtute.jpg
12-06-2025

Pebrots Cherry farcits Virtute Naturae

Son uns pebrots molt especials, anomenats cherry de sabor suau i textura tendre per tal de que es pugui fer una queixalada de sabor intens amb un embolcall delicat, farcits d’Olivada, Gorgonzola o Tonyina