Basat en una antiga recepta de principis del segle XX, s'obté a partir de raïms dolços secs al sol. Un producte dens i lleugerament dolç, és el vinagre balsàmic més versàtil de la Col·lecció Històrica Giusti. Dedicat a l'avantpassat que va inventar la recepta a principis del segle XX, “Ricardo Giusti”.
Giuseppe Giusti, desde el s.XVI, productor més antic , més prestigiós i més premiat , de vinagre de Mòdena a Itàlia i a tot el món. La seva recepta inclou tres punts clau: l'elecció del raïm, la qualitat del l'envàs i el temps de maduració.
Al 1863, a l'exposició agrícola de Mòdena, Giuseppe Giusti va presentar el primer sistema per fer un vinagre balsàmic perfecte, basat en segles de tradició oral. El veritable tresor de l'empresa familiar són les bótes de segles d'antiguitat, en les quals superposen el vinagre balsàmic. El resultat de tot això és un producte de primera qualitat reconegut des de fa més de 5 segles. El mateix Giuseppe Giusti va dir ... “Raïm bo més barril bo més temps.. això és el que fa el millor aceto del món “