Gorgonzola cucchiaio Tosi DOP

23-11-2023

El Gorgonzola és un formatge viu, va evolucionant  i necessita respirar , per això s’utilitza fusta en el procés d’afinament. El resultat de tot el procés és un formatge cremós, d’olor dolça i saborós en boca. La curació del Gorgonzola és de 85-90 dies, en el Cucchiaio el temps de curació és més llarg i el procés de salaó més acurat, així el Gorgonzola Dolce Tosi es converteix en Gorgonzola a Cucchiaio ( A cullera) d’extraordinària cremositat. Aquest formatge es pot gaudir com a untable, i també és un ingredient perfecte per a pizzes, amaniments d'amanides i salses de pasta

Formatge extremadament suau, cremós i ben equilibrat. La seva pasta vellutada desprèn el sabor inconfusible de la nata fresca, i té un exquisit regust de formatge blau.

cuchiaio.jpg
cuchiaiotros.jpg

Caseificio Tosi, empresa fundada els anys 60 a la zona del Llac Maggiore, actualment estan situats a Gattico (Novara), a la zona tradicional de producció del formatge Gorgonzola. És un dels fabricants més petits del Consorci però elssistemes de producció, tot i que millorats, continuen seguint la tradició. La llet que s’utilitza es recull a la zona del llac d’ Orta i el llac Maggiore. 

Noticies relacionades

xixona.jpg
23-11-2023

Turrons Pablo Garrigós

Productes elaborats de forma totalment artesanal seguint les receptes tradicionals, amb ingredients curosament seleccionats. No poden faltar a la taula per Nadal!
crottin.jpg
23-11-2023

Formatge crottin de cabra

Formatge fresc de llet de cabra amb diversos sabors elaborats a la zona del Périgord a França
perles.jpg
23-11-2023

Novetat: Ous de salmó, Ous de lumpo i Perles de sabors Spherika

Esferes acuradament elaborades amb ingredients de primera qualitat, la qual cosa es tradueix en una explosió de sabor a cada mos.