La Cava Barus, elaborat amb llet crua de vaca, cabra i ovella, presenta un color blanc palla amb nombrosos ulls. La seva aroma ens recorda a llets crues acabades de muñir, intens, profund i càlid. Destaquen sabors afruitats i torrefactes i propis de la maduració de la llet d'ovella. La seva textura és untuosa, però consistent i resistent al tall. Per acompanyar amb vi dolç, vi negre de reserva, vermut, cerveses fermentades , combina amb melmelada de fruits vermells
El formatge La Cava Barus és un formatge exquisit madurat de forma prolongada i natural sobre taules de fusta d'avet a LA CAVA de García Baquero. La sàvia i encertada combinació de la seva recepta, unida a una lenta maduració natural a LA CAVA on cada peça s'afina amb l'expert tenacitat dels mestres formatgers de la formatgeria García Baquero, ens regala un mos intens, amb lleugeríssimes notes picants que recorda i ens transporta al seu origen rústic i natural
La Cava Barus obté a l'edició dels World Cheese Awards del 2024 el segon SUPER GOLD de la història de la companyia, distinció només atorgada als tres millors formatges presentats cada any