La resta d'ingredients del pesto són: Alfàbrega genovesa DOP picada (25%), Oli d'oliva extra verge produït a Itàlia (39%) obtingut del premsat en fred, Nous italianes, Parmiggiano Reggiano DOP , Pecorino Romà DOP, Pinyons de la Toscana, all, sal i antioxidant (àcid ascòrbic). El resultat és un producte no pasteuritzat d'alta categoria. No s’ha d’escalfar, diluir la salsa amb una mica d’aigua de la cocció de la pasta i servir sobre la pasta escorreguda
Producte amb DOP elaborat per Italpesto , empresa fundada al 1929 i situada a la província de La Spezia, a la vall del riu Magra a la ciutat de Sarzana. Estan adherits al consorci de Pesto Genovese de la regió de Liguria, per tant poden garantir la qualitat del principal ingredient: l’alfàbrega.
L’alfàbrega que s’utilitza per la preparació del pesto ve directament dels conreus de la zona del Parc Monte Marcello, el sistema de cultiu ha evolucionat en els últims anys amb l’aplicació de les tècniques agrícoles i el rigorós control fitosanitari del producte abans de començar-ne l’elaboració.