Novetat: Gruyère Alpage DOP Margot

05-09-2024

Le Gruyère d'Alpage AOP s'elabora des de mitjans de maig fins a mitjans d'octubre a les pastures de muntanya.

Maduració: El formatge que servim al setembre té una maduració d’uns 15 mesos, es fet a principis de campanya maig – juny - juliol del 2023

Fi, picant i afruitat, amb una nota més o menys salada, deu el seu sabor típic a la gran varietat de pastures i flora alpina, així com a la llet crua de primera qualitat de les vaques. El seu sabor varia segons la seva edat

D'acord amb la tradició, Le Gruyère d'Alpage AOP s'escalfa a foc de llenya i es premsa en el seu drap quan surt del calderó. La seva roda és una mica més petita, uns 25 kg.

Formatge suís de llet crua de vaca . Només es fabrica de maig a octubre, quan les vaques están en llibertat i pasturen en alçada, elaborat per uns 50 xalets d’alta muntanya i per un sol ramat

alpage.jpg
receptaalpage.jpg

A principis de tardor, els pagesos de muntanya i les seves vaques tornen a la plana. Aquest descens des de la pastura de muntanya s'anomena "désalpe" i se celebra amb distinció.

Le Gruyère d'Alpage AOP es fa en només una cinquantena de xalets, repartits pels cantons de Friburg, Vaud i Jura Bernès (57 pastures de muntanya). Cada xalet té la seva pròpia especificitat gràcies a la seva altitud, el seu desnivell, la seva flora i el saber fer del formatger. És aquesta diversitat la que dóna a Le Gruyère d'Alpage AOP el seu encant.

Noticies relacionades

lambda.jpg
05-09-2024

Novetat: Formatge Lambda Hualdo

Formatge semitou de llet crua d’ovella, durant l’afinat es rentat amb una salmorra lleugera. Olor intensa i sabor persistent i de seva textura és untuosa
fontanales.jpg
05-09-2024

Novetat: Formatge Fontanales Bolaños

Formatge canari elaborat amb llet crua de cabra, vaca i ovella. Madurat 7 - 8 mesos en coves i orejat al natural , el seu sabor característic floral i afruitat . Ideal com a aperitiu o ingredient per a plats als que se'ls vulgui donar un toc únic.
velltorrat.jpg
05-09-2024

Novetat: Formatge Vell Torrat Garcia Baquero

Formatge de llet pasteuritzada vaca, ovella, cabra, amb una maduració de 180 dies Marcat per la seva característica dolçor i els seus matisos a torrats en fan una personalitat única diferent a la resta de formatges torrats.