Formatge Feta Dodoni

29-02-2024

Autèntic formatge Feta grec amb DOP elaborat exclusivament amb llet pasteuritzada d'ovella i cabra de la  regió d'Epirus a Grècia ,zona coneguda pel seu ric ecosistema. Sense conservants afegits, ja que es conserva perfectament amb la seva pròpia salmorra que li aporta el seu sabor salat. Pel seu baix contingut en matèria grassa es un ingredient perfecte en una dieta sana.

La textura del Feta es deguda a que és un formatge fresc que passa per dues etapes de maduració: 1ª En blocs de 40kg en botes de fusta en salmorra a 17º durant 10 dies. 2ª Durant 2 mesos a 3º que fa que el formatge es desfaci en boca i alliberi els aromes.

 

Per acompanyar suggerim, cogombres, tomàquets secs, olives, alfàbrega, orenga, etc. Amb torrades, pa de figues o de panses, crackers.  Vi blanc afruitat tipus Verdejo, Albariño o un negre lleuger o cervesa rossa tipus Pilsen.  

Autèntic formatge Feta grec amb DOP elaborat exclusivament amb llet pasteuritzada d'ovella i cabra de la regió d'Epirus , agradable sabor per afegir a les amanides i de baix contingut en greixos

feta.jpg
fetabossa.jpg

Saborós, nutritiu i de delicada aroma. Ideal dins de la dieta mediterrània ja que és baix en greix i sense gluten. El formatge Feta Dodoni és conegut per la seva alta qualitat. La zona de producció del Feta agrupa diferents regions. Una d'elles és la província de Epirus al nord-oest de país. Es una de les zones més ben preservades de Grècia a nivell de fauna i flora, és molt rural, hi ha molts pastors i petits productors de llet.

DODONI va néixer als anys 60, impulsada per 6 cooperatives lleteres de la província, actualment són capaços de recol·lectar la llet de 5.500 petits grangers de la zona.

Noticies relacionades

tomaqueteco.jpg
29-02-2024

Tomàquet fregit ecològic Hida

Producte elaborat a partir de les millors varietats de tomàquet, fregit amb oli d'oliva verge extra i assaonat amb sucre i sal. Tots els productes procedeixen d’agricultura ecològica
brique.jpg
29-02-2024

Formatge Brique d’ovella Loubressac

Especialitat de formatge de pasta tova de llet d’ovella elaborat a Etolie du Quercy a Loubressac, la seva forma rectangular característica facilita la maduració homogènia del formatge, aconseguint una textura fina, flexible i untuosa.
xoriç.jpg
29-02-2024

Xoriç ibèric de gla Fisan

Embotit de Gla, elaborat amb l’ adob tradicional i amb totes les carns nobles del porc. Curació assecadors naturals durant almenys cinc mesos. És 100% natural.