Morbier DOP Vagne

El Morbier és un formatge de llet crua amb pasta premsada sense coure. La història d'aquest formatge i la seva ratlla negra fina característica és la d'un saber fer desenvolupat durant un llarg període de temps pels mateixos agricultors de Comtois. Per raons de la duresa del clima, sí que podia ser complicat anar a la formatgeria cada dia, però no es tractava de desaprofitar el producte de la munyida de les vaques. Els pagesos llavors van fer un petit formatge amb la llet de la munyida de la tarda, que van cobrir amb una fina capa de cendra mentre esperaven per afegir un segon formatge, elaborat amb la llet de la munyida del matí següent. Aquesta tradició va donar origen al formatge que coneixem avui: l'única diferència és que les cendres han estat reemplaçades per carbó vegetal, sense afectar-ne el sabor! Les rodes Morbier procedeixen de la llet de vaques franceses Montbéliarde i Simmental, alimentades principalment de fenc i herba. Els fregaments amb aigua salada i la maduració tenen lloc durant un període mínim de 45 dies, i més habitualment a Vagne durant deu a quinze setmanes, en un celler de maduració amb humitat i temperatura controlades.

CODI: 803100
UNITATS: 2
PES NET: 6 kg
ORIGEN: França
LLET: Vaca
Vagne
morbier.jpg
08-02-2024

Formatge Morbier DOP Vagne

Formatge de llet crua de vaques alimentades amb herba i farratge natural elaborat a les muntanyes del Jura als Alps Francesos per l’afinador Vagne. La franja central de cendra comestible, sabor suau i afruitat.

Llet i derivats (inclosa la lactosa i proteïnes de llet).

Has d'acceptar les condicions d'ús.

A Elias Selecció, també creiem que et poden interessar aquests articles

Codi:801520

Comte Mamie Vagne

Per estar al dia amb les novetats d'Elias Selecció en articles i ofertes, pots introduir el teu email i subscriu-te a la nostra newsletter.
Has d'acceptar les condicions d'ús.